BLOG

Nagylevelű csodamogyoró – Hamamelis virginiana

A nagylevelű csodamogyoró a népnyelvben „boszorkánymogyoróként” is ismert cserje. Ezt az elnevezést csodálatos tulajdonságainak köszönheti: a stresszhatásnak kitett cserjék néha teljesen váratlanul, az ősz kellős közepén kivirágzanak. A csodamogyoró virágai ugyanakkor ritkán tapasztalható fagytűrő képességgel rendelkeznek: éjszaka a fagytól megkeményednek, nappal pedig kiengednek, és újra kinyílnak. További érdekessége, hogy a csodamogyorónak nem tudnak ártani a kártevők, ezért szinte elpusztíthatatlan!
A csodamogyoró-kivonat növelheti a visszerek ellenálló-képességét, csökkentheti a hajszálerek átvezető képességét és a gyulladásokat. Kissebb sérülések esetén használható vérzés csillapítóként, de jótékony hatását megfigyelték ajakherpesz és ekcéma esetén is. A kozmetológiában nyutató krémekhez használják, mert segítheti a gyulladt bőr gyógyulási folyamatait, hiszen nemcsak fertőtleníthet, de megakadályozhatja a baktériumok és vírusok elszaporodását.

Több termékünkben is megtalálható, például a Spa Technology Micellás vízben, a hidrolizált kollagént tartalmazó Collagen Active hidratáló tonikban vagy a lábápoló fitogélben, a Slavitonban.

Tetszett ez a blogunk? Szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket? Esetleg szeretnél elsőként értesülni híreinkről, újdonságainkról, eseményeinkről?

Kapcsolódó cikkek