Szépség-és egészségmegőrzés a
távol-keleti bőlcsek ősi receptjeivel

Szépség-és egészségmegőrzés a
távol-keleti bőlcsek ősi receptjeivel

Helló, Párizs! - tükör

Termékkód k90169 Kategória Tag

Manapság egyetlen lány sem nélkülözheti a tükröt. Ismerd be, de őszintén: hányszor vizsgálod meg tükörképedet, még ha csak futólag is? Számtalanszor! Egy valóban divatos hölgy neszesszerében mindennek szépnek és stílusosnak kell lennie, többek között a tükörnek is!

2 készleten

2 510 Ft

Leírás

Manapság egyetlen lány sem nélkülözheti a tükröt. Ismerd be, de őszintén: hányszor vizsgálod meg tükörképedet, még ha csak futólag is? Számtalanszor! Egy valóban divatos hölgy neszesszerében mindennek szépnek és stílusosnak kell lennie, többek között a tükörnek is!

A TianDe tükrei – kincs minden divatkövető hölgy számára. Kinézetük stílusos és modern, mindegyik kézitáskádba tegyél bele egyet-egyet! Légy más, válassz minden hangulatodhoz egy másik tükröt! A kiegészítők két formában állnak rendelkezésre – négyzetes és téglalap alakban. Neked melyik tetszik jobban?

Szokatlanul könnyűek, cseppet sem terhelik meg kézitáskádat és nem igényelnek nagy helyet. A minőségi műanyag, amelyből a tükrök készültek, könnyű és tartós.

Válassz szép kiegészítő kellékeket szépségedhez!

A TianDe formás kétoldalú tükrei:

– Praktikusak: egyik oldaluk szokványos tükör, a másik – nagyított tükörképet ad

– Kompakt: ideális egy kisebb táskához is

– Stílusos dizájn: ötféle eredeti tükör, választhatsz!

– Kényelmesek: kellemes kézben tartani és könnyű kinyitni

– Modernek: magas minőségű műanyagból készültek

– Könnyűek: nem jelentenek fölösleges súlyt kézitáskádban

A TianDe bemutatja ötféle különböző, lenyűgöző formatervezéssel kialakított kétoldalú tükreinek kollekcióját:

Helló, Párizs! – azoknak, akik arról álmodoznak, hogy eljutnak Párizsba, vagy már voltak ott és elragadtatva gondolnak vissza erre a romantikus városra;

Top Girl – a valódi úrihölgyek számára;

Cuki Kutyusok aranyos kutyakölykökkel, a 2018-as év jelképével – az állatbarát hölgyek számára;

Virágok – a romantikus és érzékeny természetűek számára;

Hölgy & Kutya – azoknak, akik szeretik a finom akvarelleket és az ábrándozással teli sétákat.

Neked melyik tetszik legjobban az öt egyedülálló tükörből? Válassz ki mindjárt néhányat, ez nem csupán stílusos kiegészítő kellék neked, hanem egyben nagyszerű ajándék a barátnők számára!

 

Egy új és szép tükör – kiváló alkalom, hogy rámosolyogjunk tükörképünkre! A TianDe stílusos tükrei hűséges útitársaid és segítőtársaid lesznek bármilyen szituációban. Kompakt méretének köszönhetően egy ilyen kiegészítő tartozék könnyen elfér a legkisebb táskában vagy ridikülben is. Vidd magaddal az esti buliba, s mindig biztos leszel benne, hogy ellenállhatatlan vagy! Hihetetlenül jó érzés lesz elővenni táskádból – hiszen ez nem csupán egy kényelmes, praktikus tárgy, hanem egyben egy stílusos kiegészítő kellék is!

Egyik feléről ez egy szokványos, normális tükör, a másikról – nagyított tükörképet mutat, s ennek köszönhetően jóval aprólékosabban tudsz hozzálátni a smink elkészítéséhez, illetve kijavíthatod a smink első pillantásra észrevehetetlen tökéletlenségeit.

Ma már a világon minden nőnek van tükre, pedig a hölgyek valamikor csak álmodozhattak az ehhez hasonló fényűzésről!

A tükörüveg feltalálása előtt az emberek tükör gyanánt követ és fémet használtak: aranyat, ezüstöt, bronzot, ónt, rezet, hegyi kristályt – minden szóba jött. A régészek úgy tartják, hogy a legkorábbi tükrök – a Törökországban talált csiszolt obszidián darabkák – kb. 7.500 évesek lehetnek. Mindazonáltal azokban a tükrökben az emberek például nem tudták magukat hátulról megnézni, illetve nem lehetett megkülönböztetni a színárnyalatokat.

Mindenki ismeri a Narcisszuszról szóló ókori görög mondát, aki órákig feküdt a tó partján, gyönyörködve a vízben visszatükröződő képében, akár egy tükörben. Az ókori Görögországban és Rómában a gazdagabbak megengedhették maguknak, hogy a csillogásig csiszolt fémből készített tükröt vegyenek maguknak. Ezek elkészítése korántsem volt egyszerű mesterség, az acél vagy a bronz felpolírozásával előállított tükrök mérete pedig egy tenyérnyinél nem volt nagyobb. Ráadásul az ilyen tükrök felülete gyorsan oxidálódott, így azokat folyamatosan tisztogatni kellett.

Jelenlegi ismereteink szerint a tükör felfedezése 1279-re tehető, amikor egy ferencesrendi szerzetes, John Peckham leírta a módszert, hogyan lehet a közönséges üveget vékony ólomréteggel bevonni.

Tükröt először a velenceiek kezdtek gyártani. A gyártási technológia meglehetősen bonyolult volt: egy vékony ónozott fóliát rásimítottak egy papírra, amelynek másik oldalát higannyal fedték be, a higanyt ismét papírral fedték be, s majd csak azután helyezték rá az üveget. Az üveg lepréselte az előző rétegeket, majd azok közül kihúzták a papírt. Velence féltett kincsként óvta tükörmonopóliumát.

1454-ben a dózse kiadott egy rendeletet, amely a tükörkészítő iparosok számára megtiltotta, hogy az országot elhagyják, azoknak pedig, akik már korábban távoztak, megparancsolta, hogy térjenek haza. Azokat pedig, akik nem voltak hajlandók hazatérni, hozzátartozóik megbüntetésével fenyegették meg. A kirívóan makacs szökevények után bérgyilkosokat küldtek. Mindennek eredményeként a tükör három évszázadon keresztül hihetetlenül ritka és elképesztően drága áru maradt.

XIV. Lajos francia király valósággal bolondult a tükrökért. Pontosan az ő uralkodása idején fejtette meg a „Saint-Gobain” cég a velencei tükör előállításának titkát, s ezt követően a tükör ára meredeken zuhant.

A XVIII. században már a párizsiak kétharmada beszerzett magának tükröt. Sőt, a hölgyek az övükön láncocskával odaerősített, apró tükröket kezdtek el hordani.

A tükör előállításának folyamata megmaradt az eredeti, kezdetleges szinten (lényegtelen módosításokkal), egészen 1835-ig, amikor is Justus von Liebig német professzor felfedezte, hogy az ezüst alkalmazásával sokkal tisztább tükörkép érhető el.

További információk

Kiszerelés

1 db

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Helló, Párizs! – tükör” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük