Szépség-és egészségmegőrzés a
távol-keleti bőlcsek ősi receptjeivel

Szépség-és egészségmegőrzés a
távol-keleti bőlcsek ősi receptjeivel

Pektin zselé áfonyával és fekete áfonyával

A TianDe pektin zseléi: egyedi összetétel a nagyszerű közérzetért!

A gyümölcsből és bogyófélékből készült pektin zselék (oroszul: kiszelek) – a valódi orosz konyha ételkülönlegességei, amelyeket a régi idők étkezésében nem hűsítő italként (desszertként), hanem első vagy második fogásként fogyasztottak.

650 Ft

10 készleten (utánrendelhető)

Leírás

A TianDe pektin zseléi: egyedi összetétel a nagyszerű közérzetért!

Pektinnek a természetes, tisztított, növényi eredetű poliszacharidot nevezik, amely, lényegében, az összetett szénhidrátok csoportjába tartozik. A pektin – emészthetetlen élelmiszer rost, amely általában gélszerű massza formájában fordul elő, – képes feloldani, valamint összegyűjteni a bél faláról a toxikus anyagokat, és természetes úton képes eltávolítani azokat a szervezetből.A pektin – a szervezet anyagcseréjét szabályozó és a mérgező anyagoktól megtiszító, természetes poliszacharid

A pektintartalmú élelmiszerek fogyasztása szabályozza a szervezet anyagcseréjét, normalizálja a bélmozgást. A természetes eredetű pektin egyedi sajátosságaihoz tartozik még azon tulajdonsága is, hogy képes megőrizni az emberi szervezet hasznos baktérium háztartásának egyensúlyát.

Kiváló tulajdonságainak köszönhetően a pektint széles körben használják a gyógyszeriparban is. Az emberi szervezet egészségére gyakorolt hatása nyilvánvaló, mivel tapadó-védő sajátossága következtében jótékony hatással van a gyomor és bélrendszer nyálkahártyájának állapotára. Gyomor- és bélfekély esetén a pektin könnyű, gyulladásgátló és fájdalomcsillapító természetes szerként funkcionál.

Az áfonyás pektin zselé fogyasztása biztosítja, hogy fenntartsuk gyomrunk és bélrendszerünk egészségét! El is felejthetjük az emésztéssel kapcsolatos korábbi problémáinkat, ezentúl a szervezetük akadálytalanul fog működni!

A TianDe által készített pektin zseli valóban az egészséges táplálkozás termékei közé tartoznakk.

Nem tartalmaznak:

– keményítőt,

– ízfokozókat,

– mesterséges színezékeket!

Csakis hasznos, hatékony összetevőkből áll!

A TianDe pektin zseléi éhségmúlasztó tízórai, vagy uzsonna, illetve a főétkezés kiegészítője lehetnek, és hamarosan elfoglalják méltó helyüket az Önök étrendjében!

Pektin zselé (kiszel) fekete és hamvas áfonyával:

Forgasd vissza az idő kerekét!

Összetevők:

– hamvas áfonya – erősíti a véredények falát, segít szabályozni a szív és érrendszer működését, hozzájárul a bélrendszer, valamint a hasnyálmirigy egészségének fenntartásához;

– fekete áfonya leve – nagyon sok antioxidánst tartalmaz, erősíti a szervezet immunképességét, akadályozza a korai elöregedést;

– gyömbér – „felgyorsítja” az anyagcserét, elősegíti a fogyást, erősíti a szervezet ellenálló képességét.

Egy adag – 38 kcal-át tartalmaz

A TianDe pektinzselés áfonyakompótja segít Önöknek abban, hogy visszaforgathassák az idő kerekét! Összetevői között megtalálható az egyik leghatékonyabb „fiatalító” komponens!

– hamvas áfonya – külsőleg hasonlít a fekete áfonyára, gyakran összetévesztik vele. Mindkét fajta áfonya széles körben elterjedt, bokorszerű cserje, – csupán abban különböznek egymástól, hogy a hamvas áfonya termése lédúsabb, kevésbé édes, a húsa zöldes színű, és bogyói körülbelül kétszer nagyobbak, mint a fekete áfonyáé.

A hamvas áfonya termésében megtalálható a B1, B2, C, A, P vitamin, a kalcium, foszfor, vas, egyes fenolvegyületek, cukor, szerves savak, növényi rostok, cserző- és festékanyagok, valamint pektinek. Gazdag hasznos összetevőinek köszönhetően a hamvas áfonya erősíti a koncentrációs készséget, gyulladásgátló, lázcsillapító hatással rendelkezik. A legutóbb végzett tudományos kutatások bebizonyították, hogy a hamvas áfonya termése és levelei vércukorszint csökkentő képességekkel is rendelkeznek. A hamvas áfonya, ezen kívül, hozzájárul a véredények falának megerősítéséhez, segíti a szív és érrendszer szabályos működését, hozzájárul a bélrendszer, valamint a hasnyálmirigy egészségének fenntartásához.

A fekete áfonya leve – a szervezetre általános egészségerősítő, frissítő-vitalizáló hatással van erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. A fekete áfonya termése óriási mennyiségű, biológiailag aktív, tápanyagokat tartalmaz: A és C-vitamin, B vitaminok, flavonoidok, karotinoidok, szerves savak találhatóak benne. Termése egy sor mikro- és makroelemet is tartalmaz: megtalálható benne a kalium, kalcium, magnézium, nátrium, és a vas.

Mivel a fekete áfonyában található antociánok különleges vegyületeket alkotnak a glikozidokkal, a fekete áfonya levének fogyasztása jótékony hatással van a szemháló hártyájának szövetére, amely felel azért, hogy a szem gyorsan alkalmazkodjon a hírtelen és éles fényváltozásokra: látásunk javul, szemünk könnyebben alkalmazkodik az erős fény, illetve a gyenge, homályos fény melletti munkavégzéshez.

A gyömbér gyökere – ez a növény elsősorban arról híres, hogy segít a karcsú alak kialakításában és könnyű szerrel legyőzi a meghűléses megbetegedéseket. A csípős gyömbér felmelegíti a szervezetet és gyorsítja a vérkeringést. E tulajdonságainak köszönhetően a gyömbér jótékony hatással van az emésztésre és a szervezet anyagcseréjére.

Hogyan fejtik ki hatásukat az áfonyákban található antociánok?

– Akadályozza szervezetünk korai elöregedését;

– csökkenti a hajszálerek sérülékenységét, megpattanásuk lehetőségét;

– biztosítja a szem egészségét, látásunk épségét.

Antociánok –természetes színezékek, amelyek élénk színeket biztosítanak a gyümölcsöknek és a bogyófélék termésének.Az antociánok nagyon erős antioxidánsok, amelyek jótékony hatással vannak az emberi szervezet minden területére, és késleltetik az öregedést!

Az élénk, telített lila- és kékszínű gyümölcsökben és bogyófélékben különleges anyagok – az antociánok találhatóak. Ezek természetes színezékek, amelyek a gyümölcsöknek és a bogyóféléknek élénk, telített színeket kölcsönöznek. Az antociánok – nagyon erős antioxidánsok, amelyek jótékony hatással vannak a szervezet egészére, és akadályozzák az öregedés folyamatát!

Mivel szervezetünk nem képes antociánok előállítására, ezért az élelmiszerekkel szükséges bejuttatnunk a szervezetbe. Egy egészséges ember napi antocián adagja 200 mg, betegség esetén pedig – 300 mg a napi beviteli szükséglet.

Az antocianok baktericid (baktériumölő) hatással rendelkeznek – képesek elpusztítani a szervezetbe bejutó különféle káros baktériumfajtákat. Az antociánokat sikerrel vetik be a meghűléses betegségek elleni bonyolult küzdelemben, segítik a szervezet immunrendszerét a fertőzés leküzdésében. Biológiai hatásukat tekintve az antociánok a P vitaminhoz hasonlóan hatnak. Közismert azon tulajdonságuk is, hogy erősítik a hajszálerek falát és akadályozzák a ödéma képződését. Az antociánok jótékony sajátosságait figyelembe veszik az orvostudományban is, különösen a szemészet területén alkalmazásra kerülő különböző biológiai adalékok gyártása során. A tudósok észrevették, hogy az antociánok képesek felhalmozódni a szaruhártya szöveteiben, erősítik annak hajszálereit, csökkentik a hajszálerek sérülékenységét.

Az antociánok – erős antioxidánsok, amelyek védik a szervezetünket a szabad gyököktől, ily módon, tehát, képesek meghosszabbítani fiatalságunkat. Azon egyedi képességüknél fogva, hogy képesek ellenállni az ultraibolya sugárzásnak, csökkentik a sejtek mutációjának kockázatát. Az antociánoknak köszönhetően lassítható az öregedés folyamata, és néhány neurológiai betegség is gyógyíthatóvá vált.

Az antociánok hiányának jelei a szervezetben:

depresszió;
erőtlenség;
idegkimerültség;
immunképesség csökkenése.
A pektin zselék egyéb összetevői:

zabpehely rostok – a szervezet „takarítói”. Javítják a gyomor és bélrendszer működését, a teltség érzetét keltik, csökkentik a vércukor- és koleszterinszintet;
inulin – prebiotikum. Segít megőrizni az emésztőrendszer és a szervezet egészének normális működését;
pektin – stabilizálja az anyagcserét, megtisztítja a szervezetet a káros anyagoktól.
A pektin zselék (kiszelek) összetevői között szerepelnek a szervezet teljes értékű működése szempontjából elengedhetetlen, hasznos tápanyagok.

Zabpehely rostok – a rostok tárházául szolgálnak. Ezek a rostok a táplálék emészthetetlen részét képezik, sajátságos ballasztanyag, amely segít a szervezetnek abban, hogy minél alaposabban feldolgozza a bevitt táplálékot. Ezeket a rostokat az enzimek nem bontják le az emésztőrendszer felső traktusaiban. Ellenben az élelmiszer rostok a bélrendszer alsó traktusaiban kerülnek feldolgozásra, ahol táplálják a belek hasznos mikroflóráját, amely az emberi szervezet számára fontos vitaminok és aminosavak előállítását végzi.

Inulin – az összetett szénhidrátok (poliszacharidok) csoportjába tartozó szerves anyag. Néhány növény gyökerének és gumójának feldolgozása során nyerik ki. Tulajdonságait tekintve az inulin a prebiotikumok csoportjához tartozik, nem szívódik fel a szervezetbe a gyomor és bélrendszer felső traktusaiban, ezzel ellentétben, nagyszerűen fermentálódik a bélrendszer mikroflórája által, ösztönzi a hasznos mikroorganizmusok aktív növekedését, és biztosítja az emésztőrendszer és az emberi szervezet normális működését.

Az inulin, ezen kívül, segít megtisztítani a szervezetet a salakanyagoktól és a káros, mérgező vegyületektől. Elősegíti a csontszövet növekedését, amelynek következtében számos, az egészséggel kapcsolatban felmerülő, probléma megelőzhető.

Pektin – növényi eredetű ásványi anyag, amely viszkózitással (ragasztó tulajdonságokkal) rendelkezik. Miben rejlik a pektin hasznossága? Először is nagyszerűen stabilizálja az anyagcserét. A pektin képes csökkenteni a vér koleszterinszintjét, javítja a bélmozgást. A pektin legértékesebb tulajdonságának, azonban, bátran nevezhetjük azon képességét, hogy megtisztítja szervezetünket a káros anyagoktól, (a rádioaktív elemektől, peszticidektől, a toxikus fémek ionjaitól). Ezért a képességéért nevezi sok szakember a pektint a szervezet takarítójának.

További információk

Kiszerelés

15 g

Pektin zselé áfonyával és fekete áfonyával termékről 3 értékelés

  1. Anonim (megerősített tulajdonos)

  2. Erzsébet Ács (megerősített tulajdonos)

  3. Ágnes Diószeghyné Mokri (megerősített tulajdonos)

Mondd el a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük