Szépség-és egészségmegőrzés a
távol-keleti bőlcsek ősi receptjeivel

Szépség-és egészségmegőrzés a
távol-keleti bőlcsek ősi receptjeivel

Vita Derm Extra ajakbalzsam

Hogyan vehetjük fel a küzdelmet az ajkakon megjelenő „kellemetlenségek” ellen?

– Az ellenálló képesség fenntartása és erősítése.

– Megelőző szerek alkalmazása.

– Személyes higiénia és bőrápolás.

– A bőr védelme a hideg, a szél, az ultraibolya sugárzás stb. ellen.

2 280 Ft

4 készleten (utánrendelhető)

Leírás

Hogyan vehetjük fel a küzdelmet az ajkakon megjelenő „kellemetlenségek” ellen?

– Az ellenálló képesség fenntartása és erősítése.

– Megelőző szerek alkalmazása.

– Személyes higiénia és bőrápolás.

– A bőr védelme a hideg, a szél, az ultraibolya sugárzás stb. ellen.

Az ajkakon keletkező hólyagocskák – olyan kellemetlen és nem esztétikus jelenség, amelytől minél hamarabb szeretnénk megszabadulni. Mitől keletkeznek ezek az apró hólyagocskák? Valójában egy vírus okozza azokat, amely valamikor bekerült szervezetünkbe, s onnan kezdve csendben, észrevétlenül együtt él vele. Ám ez a vírus, akárcsak egy vulkán, bármely pillanatban képes felébredni és rengeteg kellemetlenséget okozni a gazdaszervezetnek.

A hólyagocskák megjelenését előidézheti a legyengült ellenálló képesség, a szükséges bőrápolás elhanyagolása, olyan kedvezőtlen külső tényezők, mint a szél, a hideg, a tűző napsütés és egyebek. Sajnos az apró hólyagok formájában keletkező kiütésekkel tízből nyolc ember szembesül, s azok mindenkinél eltérő formában jelentkeznek. Van, akinél a vízhólyagocskák az ajkak vonalától jóval kijjebb is kiterjednek, megjelenhetnek a szem környékén vagy „szétkúszhatnak” tovább, a testbőr teljes felszínén. De ez már egy másik történet, most azt vizsgáljuk meg, miként vehetjük fel a küzdelmet az ajkakon megjelenő kellemetlenségek ellen.

Az orvos Hérodotosz elsőként már az i. e. V. században leírta e nyavalya tüneteit, valamint a megelőzésére és gyógyítására vonatkozó javaslatait. Az ajkakon megjelenő, „tovakúszó” apró sebecskéket olívaolajjal, mirhaolajjal, fülzsírral, fogkrémmel, vodkával vagy felforrósított kiskanállal történő kiégetéssel kezelték. De az összes szer közül a leghatékonyabbnak az illóolaj bizonyult, amely közvetlenül a problémát „veszi kezelésbe”. Tiszta formájában a megelőzésre azt nem alkalmazzák, viszont az ajkak kellemetlenségei ellen használt szerek összetételében okvetlenül felhasználják a különféle növényekből készült illóolajokat.

Mi a szervezetben alvó vírus aktivizálódásának megelőzési módja, illetve miként érhetjük el, hogy ne ébresszük fel ezt a „vulkánt”?

Amint az közismert, bármilyen nyavalyakórságot könnyebb megelőzni, mint gyógyítani. Az ajkakon képződő hólyagszerű kiütések esetében ugyanez az elv működik. Az ellenálló képesség megőrzése – igen jó megelőző módszer. Ha az immunrendszerünk erős, akkor a vírus sem képes megtámadni bennünket (vagy ha mégis, annak következménye jóval gyorsabban és könnyebben elmúlik).

Annak érdekében, hogy a vírus hatását gyengítsük és felgyorsítsuk a sebek begyógyulásának folyamatát, megint csak az immunrendszert kell erősíteni, valamint vírusellenes összetevőket tartalmazó szereket használni. A szépség és egészség cégénél, a TianDe-nél kidolgoztunk egy speciális programot, amely segít megőrizni az ellenálló képességet és kiépíteni a kórságokkal szemben ellenálló védőgátat. Az „Erős immunrendszer” program összetétele kiváló immunmodulátornak minősülő aktív összetevőket tartalmaz. A programmal saját web-irodájukban vagy a társaság honlapján ismerkedhetnek meg.

Az ajkakon keletkező kellemetlenségek elleni célirányos hatás elérése érdekében a társaság kifejlesztett egy speciális higiéniai szert. A termék igen hatékony, és összetételében egy baktériumellenes, vírusellenes és védelmező hatású illóolajokból, valamint egyéb hatékony komponensekből álló keveréket tartalmaz – egy extra szájbalzsam.

A „kellemetlenségeknek” nincs helye ajkaikon!

Extra balzsam – egy szer csak saját használatra:

– hidratálja, puhítja és táplálja az ajkak bőrét;

– elősegíti az apró repedések és sérülések begyógyulását;

– összetevői megvédik az ajkakat a fertőzésektől és a vírusoktól.

Kommentár

Az extra balzsam – kizárólag saját használatra készült szer. Vírus-, és baktérium ellenes komponenseket tartalmazó összetételének köszönhetően a balzsam valóságos multifunkcionális szernek minősül. Egyrészt kíméletesen ápolja az ajkak bőrét és alkalmas a mindennapi használatra, másrészt aktív összetevői célirányosan fejtik ki hatásukat az ajkak bőrén jelentkező „problémákkal” szemben, védelmet nyújtva a fertőzések és a vírusok ellen, valamint biztosítva a gyorsabb regenerálódást. Minek révén fejti ki hatását az extra balzsam? Vessünk egy pillantást az összetételére!

Az erő az illóolajokban van!

Az eukaliptuszból, a teafából, a szibériai jegenyefenyőből, a mentából készült illóolajok fertőtlenítő, vírusellenes, helyi érzéstelenítő hatásúak, nyugtatják a bőrt, helyreállítják annak védekező funkcióit.

Zsírszerű növényi olajok

A magvas gomborka, avagy sárgarepce olaja, a kókuszolaj, a ricinusolaj, a szójaolaj, a napraforgóolaj táplálják és nyugtatják a bőrt, elősegítik annak regenerálódását.

Természetes viaszok – táplálják és védik az ajkak bőrét.

Az ajkak bőrének védelméért az extra balzsamban többnyire az illóolajok felelnek.

Az efféle olajok hasznos hatása az emberek előtt már az ősidők óta ismeretes. Ékes bizonyítékul szolgálnak erre a franciaországi barlangokban talált, több mint 18 ezer éves sziklarajzok. E rajzok illatos növények részeit, valamint azok egészségügyi felhasználásának módozatait ábrázolják. Az egyik pakisztáni múzeumban őriznek egy legalább ötezer éves, kerámiából készült lepárló szerkezetet, amely bizonyítékul szolgál az illóolajok ismeretére már azokban a messzi múltbéli időkben. A növényi illatok jótékony hatását taglaló legősibb írott dokumentum egy Sumerban talált ékírásos táblácska. Ennek szövegében megemlítették a mirtuszt, a kakukkfűt, a fák gyantáját, valamint leírták ezek felhasználásának módozatait.

Egyiptomban ugyancsak széleskörűen használták az illóolajokat: a kellemes illatokat használták gyógyításra, fertőtlenítőként alkalmazták a sebek begyógyítására. Az illóolajokat hozzáadták az ételekhez és illatosításra használták, valamint az afrodiziákumként is szolgáltak.

Az ókori Babilonban, Kínában és Indiában az illóolajokat ugyancsak alkalmazták a népi gyógyászatban, masszázs során, légzőgyakorlatokra, aromaterápiára, meditációra és inhaláláshoz.

A régi Oroszhonban az illóolajokat némileg eltérő módon alkalmazták. Például a fürdők látogatása során az ürömből, a tölgyfa fiatal ágaiból vagy a csarabból készült vesszőnyaláb kötelezően használatos volt. Bár akkortájt még nem is ismerték a „fitoncidok” kifejezést, már akkor is tudták, hogy az e növények leveléből, különösen a fiatal levelekből felszabaduló illóanyagok jótékony hatást fejtenek ki a légzőszervekre, a bőr állapotára stb.

Az olajokra irányuló kutatások pozitív eredményeiből, az azok használatának több évszázados tapasztalataiból, valamint értékes tulajdonságaikból kiindulva az ajkak kellemetlenségei ellen kifejlesztett extra balzsam összetételének kialakítása során a különösen hatékony gyógynövények illóolajainak felhasználását helyeztük a középpontba. Az eukaliptusz, a teafa, a jegenyefenyő és a menta – az e növényekből kivont olajok komplex keveréke fertőtlenítő, vírusellenes, helyi érzéstelenítő hatású, nyugtatja a bőrt, helyreállítja annak védekező funkcióit. A továbbiakban ismerkedjünk meg minden egyes összetevővel!

Az eukaliptusz illóolaja – Tasmaniában (Ausztrália), az eukaliptusz őshazájában a helyi lakosok e növényt mind a mai napig az „élet fájának” vagy az „erdők gyémántjának” nevezik, hiszen ősidők óta használták a fertőző betegségek kezelése során, a sérülések begyógyítására, a fáradtságérzés megszüntetésére és az izomfájdalmak megszüntetésére. Összetételében megtalálhatók a cineol vegyületei, valamint szerves savak, cserzőanyagok, flavonoidok és aldehidek – mindent egybevéve negyven hasznos komponens. Az eukaliptusz kiváló fertőtlenítő és fájdalomcsillapító hatással rendelkezik. Az eukaliptuszolajat tartalmazó szerek erősen gyulladásgátló hatásúak, rövid idő alatt begyógyítják a bőr sérüléseit és csökkentik a fájdalmat.

A teafa illóolaja – Ausztrália őslakosai hosszú évszázadok óta alkalmazzák a teafa leveleit. Lepréselték a leveleket és a lélegzés könnyítése céljából belélegezték azok illatát, valamint a bőrre tapasztották, hogy azzal hűsítő hatást érjenek el. A teafa olaja több mint 92 különféle anyagot tartalmaz, és számtalan formában használják fel, általában a világon leginkább tisztító hatása miatt ismert. A kozmetikai termékekben a teafa olaját gyakran nyugtató szerként alkalmazzák a bőrirritáció kezelése során.

A szibériai jegenyefenyő illóolaja nyugtató és ellazító hatásáról ismert, frissítő fás illattal rendelkezik. Egyedülálló vegyi összetételének alapját a bornil-acetát képezi, amelynek az olaj legtöbb tulajdonsága is köszönhető. A szibériai jegenyefenyő nyugtató hatást fejt ki a bőrre.

A japán menta illóolaja. A menta – az egyik leguniverzálisabb és legősibb, gyógyászati célokra használt hasznos gyógynövény. Széleskörűen alkalmazták az ősi kínai és japán népi gyógyászatban. A mentát még a görög mitológiában is megemlítik – Menthe (más névváltozatok szerint Mentha vagy Menta) nimfát Zeusz, aki beleszeretett, növénnyé változtatta, mert azt akarta, hogy az emberek sokáig emlékezzenek rá. Keleten a mentát a fejfájás, a megfázás megszüntetésére, a bőrbetegségek és sok egyéb probléma kezelése során alkalmazzák. A kozmetológiában a menta széleskörűen ismert frissítő és fiatalító hatásáról. A menta tónusba hozza a bőrt, megszünteti az irritációt, hűsítő hatásának köszönhetően segít megszüntetni a lüktető és kínzó fájdalmat, helyi fájdalomcsillapító szerként fejtve ki hatását.

A bőr extra ápolása, intenzív tápanyagellátása, regenerálódása és a sérülések minél gyorsabb begyógyulása érdekében az extra szájbalzsam összetételébe a zsírszerű olajok egész sora került be.

A magvas gomborka, avagy sárgarepce olaját egy egynyári olajos növényből nyerik (semmi köze a hasonló nevű gombához). Magas többszörösen telített savtartalmának (különösen az omega-3 savnak) köszönhetően a növény könnyedén túléli még a legkeményebb fagyokat is. Mindamellett igen erős antioxidáns hatású, E-, D- és F-vitamint, karotinoidokat, foszfolipideket és sok egyéb hasznos anyagot tartalmaz. A sárgarepce-olaj alkalmazása közismert a bőrproblémák (többek között a pszoriázis, a neurodermitisz, az ekcéma vagy a csalánkiütés) kezelése során, de az anyag képességei ennél jóval sokrétűbbek. Az olaj táplálja a bőrt, helyreállítja annak védekező funkcióit, segíti a sejtanyagcserét, nyugtat, elősegíti a regenerálódást és a fiatalodást.

A kókuszolaj – a bármilyen típusú bőr ápolására alkalmas szerek univerzális keveréke. Vitaminokat, mikroelemeket, fitoszterolokat, zsírsavakat tartalmaz. Összetételében megtalálható a baktériumölő kaprilsav. Az olaj hatékonyan veszi fel a küzdelmet a kórokozó mikrobákkal szemben, s az egyéb komponensekkel együtt fejtve ki hatását elősegíti a helyi gyulladásos folyamatok enyhülését. A kókuszolaj hatására erősödik a bőr regenerálódási képessége, s a bőr minden rétege, így az irha, és a felhám is mélyreható tápanyagellátásban részesül.

A ricinusolajat a ricinus nevű növény magjából nyerik, s gazdagon tartalmaz E-vitamint és zsírsavakat, intenzíven hidratálja és nyugtatja a bőrt. Gyulladásgátló hatású. Az összetételében található ricinolsavnak köszönhetően az olaj segít megőrizni a bőr nedvességtartalmát és meggátolja a nedvességvesztést. A ricinusolaj bámulatos antibakteriális hatással rendelkezik, ezért alkalmazásával észrevehetően csökkenthető a bőrkiütések száma.

A szójaolaj – nagy mennyiségben tartalmaz E-vitamint, amely biztosítja a bőr számára szükséges tápanyagellátást, lassítja a sejtek öregedési folyamatát. A szójaolaj másik rendkívül értékes összetevője a lecitin, amely korántsem elhanyagolható szerepet játszik az új bőrsejtek képződésében, illetve a sérült bőrsejtek regenerálódásában, a bőr védekező funkcióinak erősítésében. A szójaolajban fellelhető izoflavonok a saját kollagén és elasztin termelésének serkentése révén fiatalítják a bőrt, ezeknek köszönhetően a szójaolaj kisimítja az apróbb ráncokat, erősíti a bőrturgort, hidratál és táplál, valamint védelmet nyújt az UV-sugarak hatása ellen.

Napraforgóolaj. Összetételének legfőbb hőse – az E-vitamin, a szépség és fiatalság vitaminja. Az olaj antioxidáns tulajdonságú, serkenti a bőrsejtek regenerálódását, hidratál, védi a bőrt az ultraibolya sugárzás következményeitől. A napraforgóolaj ugyancsak tartalmaz A-, C- és D-vitamint (az oxidatív stressz elleni küzdelem élharcosait), olyan telítetlen savakat, mint az olajsav, a linolsav (ezek a bőr puhítására és hidratálására szolgálnak), telített zsírsavakat, mint pl. a palmitinsav és a sztearinsav, amelyek intenzíven táplálják a bőrt.

De ez még mindig messze nem minden abból, amit az extra szájbalzsam tartalmaz! Összetételében találhatók természetes viaszok: méhviasz, kandelillaviasz és karnaubaviasz.

Az olajok és viaszok keveréke megbízható védelemmel ajándékozza meg az ajkak zsenge bőrét, bevonván azt egy vékony hártyával, amely meggátolja a nedvességvesztést, megelőzi a szél által okozott kirepedezést, védelmet nyújt az ártalmas környezeti hatásokkal szemben, elősegíti az apró repedések, sérülések gyorsabb begyógyulását és egyéb problémák kialakulásának elkerülését.

A tocobiol® komplex – természetes antioxidánsok, amelyek plusz hidratálást biztosítanak a bőrnek, gyulladásgátló és öregedésgátló hatásúak, védelmet nyújtanak a bőr számára a káros UV-sugárzás ellen. A komplex összetételében található komponensek:

– Tokoferol keverék (α, β, γ, δ) – elősegíti a sejtek megújulását, segít felgyorsítani a bőrön keletkező sérülések begyógyulását;

– fitoszterin (Beta Sitosterol) – gyulladásgátló és sebgyógyító hatású, hidratál;

– szkvalén – „bezárja” a nedvességet a bőrbe, védi a bőrt a negatív környezeti hatásoktól;

a-vitamin palmitate care komplex – a retinol formájában A-vitamint tartalmaz. Erősíti a bőr védőgát funkcióját és javítja rugalmasságát, elősegíti a bőrsejtek regenerálódását és a bőrhibák (sebhelyek, hegek stb.) számának csökkenését.

E-vitamin – elősegíti a sejtek megújulását, segít felvenni a küzdelmet a gyulladásos tünetekkel, megtartja a nedvességet a felhám hámrétegében.

Panthenol – gyorsítja a bőr regenerálódási folyamatait.

Az extra balzsam aktív összetevői egész éven át a bőr védelmében!

Kommentár

Az extra szájbalzsam még egy egész sor ápoló összetevőt és antioxidáns komplexet tartalmaz.

tocobiol® komplex – a tokoferolok, a fitoszterin és a szkvalén keverékéből létrehozott, természetes antioxidánsok. A komplex nagyfokú antioxidáns aktivitással bír, kitűnően hidratálja a bőrt, gyulladásgátló és öregedésgátló hatású, kiegészítő védelmet nyújt a bőr számára a káros UV-sugárzás ellen. Vessünk egy pillantást a komplex minden összetevőjére!

– Tokoferol keverék (α, β, γ, δ) – elősegíti a sejtek megújulását, segít felgyorsítani a bőrön keletkező sérülések begyógyulását.

– Fitoszterin (Beta Sitosterol) – ez az összes növényi olajban megtalálható, a biológiai aktivitás széles spektrumával rendelkező anyag. A fitoszterinek erősítik a sejthártya szilárdságát, javítják a bőr hidratáltsági állapotát, elősegítik a sebek, az égési sérülések begyógyulását, képesek elnyelni az UV-sugárzást és gyulladásgátló hatásúak.

– Szkvalén. Egyszerűen szólva a szkvalén – egy olyan olaj, amely számos állat és növény szöveteiben megtalálható. Hidratálja a bőrt, antioxidáns tulajdonságú, és védelmet nyújt a negatív környezeti hatásokkal szemben. A szkvalén emellett képes megbízható módon „bezárni” a nedvességet a bőrbe.

Egy további komplex az extra balzsam összetételében – az a-vitamin palmitate care, amely a retinol formájában A-vitamint tartalmaz. Erősíti a bőr védőgát funkcióját és javítja rugalmasságát, csökkenti a fény okozta sérülések kockázatát, serkenti a bőr vastagodását, elősegíti a bőrsejtek regenerálódását, serkenti a saját kollagén termelését, összességében ritkítva ezáltal az öregedésre utaló jegyeket. Ezt a komplexet használják a bőrhibák (sebhelyek, hegek stb.) mennyiségének csökkentésére.

Az extra szájbalzsamot emellett E-vitaminnal is felerősítettük. Ez az egyik legismertebb vitamin, hasznos tulajdonságok széles spektrumával, amelyekről már korábban szóltunk. Az E-vitamin, azon kívül, hogy meggátolja az oxidációt, megtartja a nedvességet a felhám hámrétegében. Ugyancsak elősegíti a sejtek megújulását, és segít felvenni a küzdelmet a gyulladásos folyamatokkal szemben. Az E-vitamin hozzájárul a bőrsérülések számának csökkentéséhez, könnyűszerrel áthatol a felhám hámrétegén, a lehető legnagyobb hatékonysággal fejtve ki ily módon hatását.

Az extra balzsam összetételében megtalálható a panthenol, avagy a B5 provitamin. Ezen anyag tulajdonságai lehetővé teszik a bőr, ráadásul a legigényesebb és legérzékenyebb bőr hatékony ápolását. A panthenol titka igen egyszerű: oxidálódása során a szervezetben elkezd kiválni a pantoténsav, az pedig maga a bőr, a haj és a körmök egészségéhez és szépségéhez okvetlenül szükséges B5 provitamin. A panthenol alapvető tulajdonsága a gyors fertőtlenítő és sebbegyógyító képessége, a gyulladások gyors megszüntetése és a hámképződés felgyorsítása. Higroszkopikusságának és nagyfokú áthatoló képességének köszönhetően a panthenol behatol a bőr mélyrétegeibe, „magával hurcolva” a vízmolekulákat, aminek következtében a bőr jóval hidratáltabbá válik. A pantoténsav elősegíti a regenerálódási folyamatok felgyorsulását, azaz a bőr gyors regenerálódását a különféle sérüléseket követően.

Extra balzsam – nincs többé semmiféle kellemetlenség vagy gennyes hólyagocskák!

– Mind férfiak, mind nők számára

– Bármely évszakban alkalmas az ajkak bőrének mindennapi ápolására

– Segít gyorsabban megszabadulni az ajkakon keletkező kellemetlenségektől

– Kiváló szer lehet az ajkakon keletkező „problémák” kialakulásának megelőzésére

– Az aktív összetevők fertőtlenítő, vírusellenes és helyi érzéstelenítő hatásúak, enyhítve ezáltal a lüktető érzést és csökkentve a problémák továbbterjedésének kockázatát

– Normál bőrre és a problémás felületekre

– Kompakt kiszerelés – a többfunkciós szer mindig kéznél van

Kommentár

Az extra balzsamot a megelőzésre, valamint a fertőzésekkel és a vírusokkal, illetve azok következményeivel folytatott küzdelem gyors megvívása céljából fejlesztettük ki. Akik már találkoztak az ajkakon keletkező problémákkal, amelyek mindig a legrosszabb pillanatban „ugranak elő”, azok feltétlenül értékelni fogják e terméket.

Szemre az ajkakon keletkező kellemetlenségek ellen kifejlesztett extra balzsam semmiben sem különbözik egy szokványos higiéniai kenőcstől, gyakorlatilag egy perc alatt beszívódik, s ennek köszönhetően a nap bármely részében és bármely évszakban használható. A kiszerelés kényelmes formája, akárcsak egy rúzs stifté, a kellemetlenségek elleni küzdelemre kifejlesztett eszközt könnyebben kezelhetővé és kényelmesen használhatóvá teszi. A kellemesen semleges dizájnnak köszönhetően mind a nők, mind a férfiak használhatják. Sem a tükör hiánya, sem saját kezünk kétes tisztasága nem jelenthet akadályt az extra balzsam azonnali felvitelében az egészséges bőrre vagy a sérült bőrfelületre.

Az extra balzsam alkalmas a herpesz megjelenésére utaló első jelek (viszketés, bizsergő vagy égető érzés) kezelésére is. Az illóolajoknak és az összetételében található egyéb komponenseknek köszönhetően a kellemetlen érzések enyhülnek, a lüktető fájdalomérzet pedig csillapodik. Ez az illóolajokból komponált keverék helyi természetes antibiotikumként is működik.

Az ajkakon keletkező kellemetlenségek ellen kifejlesztett extra balzsam használata a kellemetlenségek kifejlett szakaszában ugyancsak ajánlott. Segít megszüntetni a duzzanatot és a vizenyőt, megakadályozva a hólyagocskák továbbterjedését, elősegítve a gyorsabb begyógyulást.

Az összetételben található panthenolnak és szkvalénnek köszönhetően az extra balzsam bőrvédő szerként is működik, megóvva a bőrt a szél, a fagy, a tűző napfény hatásától, ily módon védelmet nyújtva az esetleges problémákat kiváltó tényezőkkel szemben.

 

További információk

Kiszerelés

4,2 g

Összetétel

Ricinus Communis Seed Oil, Cera Alba, Isopropyl Myristate, Octyldodecanol, Ozokerite, Bis-Diglyceryl-Polyacyladipate-2, Stearyl Stearate, Caprylic/Capric Triglyceride, Synthetic Candelilla Wax, Cocos Nucifera Oil, Cetyl Palmitate, Copernicia Cerifera Wax, Paraffin, Panthenol, Camelina Sativa Seed Oil, Phenoxyethanol, Tocopheryl Acetate, Abies Sibirica Needle Oil, Melaleuca Alternifolia Leaf Oil, Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Mentha Arvensis Leaf Oil, Glycine Soja Oil, Beta-Sitosterol, Tocopherol, Squalene, Retinyl Palmitate, Helianthus Annuus Seed Oil, BHT, Limonene, Linalool.

Vita Derm Extra ajakbalzsam termékről 1 értékelés

  1. Sándorné R. (megerősített tulajdonos)

Mondd el a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük